duminică, 24 ianuarie 2010

Cea mai dulce zi



Ziua de sâmbătă, 23 ianuarie a.c., cea mai friguroasă zi din acest an, conform meteorologilor, am considerat de comun acord să o îndulcim, fiecare după pricepere. Scopul întîlnirii a fost strângerea de fonduri pentru tabăra din vară a copiilor de la Vestea Bună. Şi pentru că ne-a plăcut tare mult versetul care spune: Fiule, mănâncă miere, căci este bună, şi fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale (Proverbe 24:13), seara s-a dovedit a fi plină de surprize neaşteptate în rândul multora dintre concurenţi. Băieţii cot la cot cu fetele şi-au etalat cu măiestrie talentele gastronomice şi decorative, de unde a ieşit ceea ce veţi vedea în continuare.
Seara a debutat cu închinare adusă Celui care face totul posibil, Celui care presară în vieţile noastre bucurii nepreţuite, Celui care spune Iată, ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună! (Ps.133:1). De asemenea, cei care din motive obiective nu au fost prezenţi la programul de Crăciun al tinerilor, au vizionat o parte din înregistrările făcute atunci.


 

Întâlnirea a continuat cu ceea ce aştepta toată lumea şi anume îndulcirea. Şi au avut de unde alege, de la negrese, prăjituri cu nucă, mere, ciocolată, până la torturi care de care mai ingenioase, cu ciocolată, iaurt, căpşuni, brânză, rodii, nici-o papilă gustativă nu a rămas neîmpăcată.




 
 
 
 







Şi pentru că în lumea în care trăim, concurenţa ne face mai buni, fiecare s-a străduit să îşi facă reclamă produsului, prin denumiri bine gândite, sloganuri atractive sau chiar strigări aparent haotice dar cu efect. Toate acestea au avut rezultatele aşteptate, "cofetarii" fiind bine apreciaţi, unii dintre ei epuizându-şi stocul rapid în urma cozilor formate la mesele lor.



 


Pentru că orice concurs are şi un câştigător, Andreea Băiceanu a stârnit iubitorii combinaţiei brânză-ciocolată cu un cheese cake de sărbătoare, iar Sorin Pavel a readus în memoria participanţilor gustul inconfundabil al negreselor însoţite de un pahar cu lapte rece.Toţi concurenţii au primit câte o diplomă personalizată în funcţie de creaţia pusă la dispoziţie iubitorilor de dulce.

 
 




Evenimentul a fost foarte apreciat, aceasta în urma inventarierii a ceea ce a mai rămas pe platouri, de aceea, organizatorii au fost îndemnaţi să se gândească la o întâlnire unde concurenţii să îşi exerseze talentele şi în domeniul sarmalelor, fripturilor şi ciorbelor. Semne bune anul are.


 
 


7 comentarii:

Lush spunea...

Felicitari si lui Beni si Gabi pentru prajitura lor. Am gustat si noi si a fost fffffoarte buna!
Nici n-ai fi zis ca sunt la prima incercare.

Bag de seama ca nu au fost bagati in seama. :D

Claudia & Lush

Elena Sandor spunea...

Au fost bagati in seama, toti:) dar nu am avut poze de la toti din pacate ca as fi pus.

Elena Sandor spunea...

uite, am gasit o poza cu ei si diploma lor. Poza cu prajiturile lor delicioase e foarte in ceata si nu merge pusa:)

Sarah. spunea...

propun un remake :D

Unknown spunea...

Ce a mai ramas din Sarajevo:))!

Elena Sandor spunea...

Da, pai de sambata s-a spus ca se mai vrea o astfel de intalnire si vom mai organiza cu siguranta. Unde e mancare, e lume multa;))
Sarajevo a fost delicios prin urmare cotropit:))

Janina spunea...

cat de frumos :)

Trimiteți un comentariu